Tuesday, May 31, 2005

Ny levande hjälp

Här har man knappt vaknat än, men redan nås man av dagens trevligaste nyhet. Det blir ett nytt Live Aid. Med bland andra Madonna, Paul McCartney, Pink Floyd, Prince, Rolling Stones, Spice Girls och U2 på scenen (Dagens Nyheter).

Just det. Pink Floyd. Det ni.

Friday, May 27, 2005

Ystra hundskall (Språklådan del 29)

Dagens ord: 'Yster' = synonymt med mycket livlig, livlig, ostyrig, lekfull, munter, uppsluppen, uppspelt, vild, yr, lössläppt, sprallig, eldig, bångstyrig. Exempel: Ystra hundskall ljuder över ängarna.

Polisstationen i Gullspång rånad

Dagens nyhet?: På torsdagsförmiddagen rånades polissationen i Gullspång. Rånaren slog ner en civilanställd tjänsteman och försvann med passkassan (Dagens Nyheter).

Thursday, May 26, 2005

Melodifestivalhysteri

Är det bara jag som tycker mediahysterin runt melodifestivalen (Eurovision Song Contest) börjar spåra ur? Numera finns till och med en speciell "esc-knapp" på alla dator-tangentbord.

Jag är en Yoda

Kikade på Star Wars III i fredags. Den får godkänt av mig. Första halvan var otroligt sladdrig och kändes lite som snabbspolning, men sen styrslade det till sig och blev en fin övergång till filmen från -77. Too bad bara att Episod I och II var så usla.

Dagens Sinding-Larsen

Dagens bästa: "Chris Martin i Coldplay ser ut som en iPod. Och hans dotter heter Apple."

Wednesday, May 25, 2005

Språklådan del 28



Dagens ord: 'Trafikinfarkt'. Negativ effekt som uppstår när ett geografiskt område, vanligen i en stad, får för mycket trafik. Av 'trafik' = transportmedels/personers rörelse, och 'infarkt' = vävnadsdöd genom otillräcklig syreförsörjning.

”Fruarna” i storbråk

Asså seriööööst. Hur fan skulle vi klara oss utan "journalistik" av den här typen: "Fruarna i storbråk - Desperate housewives”- stjärnorna tål inte varandra", och särskilt den tillhörande "Rösta på din favorit".

Monday, May 23, 2005

Modig minister!

”I går sade Jämtin till TT: ”Muren är helt obegriplig. Det går inte att uttrycka med ord hur vansinnigt sjuk den är.” Och ”det är förskräckligt. Fördjävligt faktiskt”. Den israeliska ambassaden säger till Rapport att man utgår från att Jämtin uttrycker sin personliga åsikt, och inte den svenska regeringens. Därför vill man inte bemöta utspelet.” (Se vidare http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d...)

En svensk socialdemokratisk minister som uttrycker en åsikt istället för att bara politiskt korrekt hålla käften - så fantastiskt! Det är en sund och fantastiskt frisk fläkt i politiken varje gång man märker att ministrarna faktiskt är människor. Folkvalda har absolut rätt till åsikter, så länge de står till svars för dem i nästa val. Modigt Jämtin!

Bantningstävling ­ i särskolan

Veckans mest absurda nyhet:

Bantningstävling ­ i särskolan

En flicka bara gråter. En annan har lämnat skolan. Eleverna känner sig kränkta av bantningstävlingen på skolan i Skellefteå. Med bantningstävlingen vill lärarna att de kvinnliga eleverna i en särskoleklass i Skellefteå ska gå ner i vikt, skriver Västerbottens Folkblad. ­Flickorna är för runda helt enkelt, säger läraren Gunilla Nordlund. Den som tappar flest antal kilo vinner en sminkkurs. En elev som äter kortison och inte kan gå ner i vikt är nedbruten och bara gråter. En annan flicka har slutat skolan på grund av tävlingen. (TT-Aftonbladet)

Mysteriet med telefonsladden



Fick reda på varför telefonsladden har för vana att bli ett jävla trassel. Det orsakas tydligen av att man byter hand då man pratar i luren. Så, ytterligare ett av universums största mysterium är löst. Vem behöver "Så funkar det"?

Saturday, May 21, 2005

Språklådan del 27

Dagens ord: 'Tattigt'. Betyder ungefär 'ofräscht' eller 'skabbigt'. Om till exempel ett uteställe som har en kitchig eller kladdig inredning.

Friday, May 20, 2005

Harry Bång...

... är dagens namn. Alltså: Dagens namn: Harry Bång.

Finns det värre saker att oroa sig för än porr?

Ur Anna Ekelunds krönika i AB 13/5:

>> Artisten Laurie Anderson berättar hur hon demonstrerar utanför en strippklubb. En kvinna kommer fram: ”And she said: Listen, honey, I make $800 a week at this job. I've got three kids to support. This is the best job I've ever had. So if you want to talk about women and money, why don't you go down to the garment district where women make 10 cents an hour and why don't you go and march around down there? And I said: Hmmmmm..." <<

Därför ska du lyssna på P1

"Ring P1" är ett underbart roligt radioprogram. Idag ringde en gubbe in och gnällde över att det bara spelas dunka-dunka i radio. Han ville höra mer musik från 20-, 30- och 40-talet, då han var ung. Programledaren Täppas Fogelbergs klockrena kommentar: "Dragsspel är inte ett instrument, det är en sjukdom."

Därefter ringde en tant i samma ärende. Hon berättade inlevelsefullt om hur hennes familj hade besök av Glenn Millers orkester hemma i Daaaanderyyyid när hon var ung. De hade spelat på deras balkong 1964.

Alla vet att Glenn Miller omkom i en flygolycka 1944. Hans orkester har inte turnerat sedan november 1945.

Stor humor.

Thursday, May 19, 2005

Hård. Men orättvis.

Ja, vem är det? Vem var hård, men orättvis? Stalin så klart. Duktig på att vinna världskrig, duktig på att avrätta oliktänkande och svälta ihjäl bönder. Visst, jag är vänster, men blir så otroligt less på fjortisar som försvarar Stalins galenskaper.

Dagens ord: 'Påpekelse'. Fint va? Används av redaktörer istället för 'påpekande'.

Dagens sajt: Det är svårt att bräcka gårdagens, men www.befrianakenheten.tk är rätt najs.

Dagens namn: Annika Winsth. Ränteanalytiker på Nordea. Kör hårt Annika!

Monday, May 16, 2005

Remember, remember...



Natalie Portman ska tydligen medverka i Matrix-brödernas filmatisering av Alan Moores klassiska vuxenserie "V for Vendetta". Det verkar lovande. Läs mer på http://www.imdb.com/title/tt0434409. (Detta inlägg är så klart bara en ursäkt för att ha med en bild på Natalie.)

Sunday, May 15, 2005

Jäst bläckfisk

Vaknade tidigt, kunde inte somna om. Såg "Bulworth" som låg inspelad sen i fredags. Det ska till en av Hollywoods mäktigaste män för att gå i land med sån där ohämmad socialistpropaganda i det där landet. Och musik av Morricone. Jajja. Betyg två.

Satans förkylning. Känner mig som Doc Holliday i nån Wyatt Earp-film.

Tre Kronor får stryk av random u-länder i VM. *Gäsp* U-länder där inte 22 NHL-stjärnor tackar nej till att spela.

Tittar lite på "Fear Factor" på Z. Kvinnliga fotomodeller dyker ned till botten av en pool för att hämta en termos med jästa bläckfiskinälvor, som de sedan glatt gulpar i sig. Vad gör man inte för 50 000 dollar?

Märker att det är ganska meckigt att lägga in bilder i den här blogg-motorn. Blir bara bilder ibland.

Wednesday, May 11, 2005

Djävulen vakar över de sina

Nytt: Som straff för att jag tänkt onda tankar om Ebba von Sydow så har jag fått en rejäl förkyldning med feber och grejer. Usch.

Dagens ord: 'apart' = säregen, speciell. Använd det!

Bästa plattan just nu: Fortfarande Antony & The Johnsons "I Am A Bird Now".

Tuesday, May 10, 2005

Skor som låter

Dagens betraktelser:

Skor som låter: Okej för att somliga kvinnor bär skor som låter när man går. Det går ju hand i hand med "vi måste höja våra röster för att höras" o.s.v. Men hur är det med män? Jag tycker mig märka att män allt oftare också väljer skor som låter. Varför?

Bäst musik just nu: Regina Spektor "Us".

Dagens ord:
"vinjettera" = att sätta en vinjett överst på en tidningssida. Använt av en redaktör.
"kontorisera" = att bygga om lokaler till kontor. Använt av en dekan.
"seniorer" = pensionärer. Använt av radiojournalist bland andra.

Att blogga eller inte blogga? Ebba von Sydow (tragisk redaktör för Expressen Fredag) har börjat blogga. Är detta tillräckligt skäl för mig att sluta blogga? Nej, naturligtvis inte. Det vore som att ta livet av sig bara för att Ebba von Sydow lever.

Monday, May 09, 2005

Schysst inställning

Uppsnappat på jobbet. Hans möter Nils måndag morgon:

Hans: "Tjena! Hur är det med dig?"
Nils: "Ja, det är ett helvete! Det har det varit i 35 år och jag lovar säga till när det blir någon ändring!"

Skönt liv.

Sunday, May 08, 2005

Born again...

... from the ashes, an ancient evil awakens. Det är jag, Mannen som gör hvad som faller honom in. Dags för ett nytt försök med bloggandet. Väl mött.

Contributors

Blog Archive