Sunday, July 31, 2005

Saturday, July 30, 2005

Nytt bottennapp av TV4

TV4 har åter igen slagit nytt rekord i misshandel av tv-program. Såg reprisstarten av "Lost" ikväll - de avbröt mitt i förtexterna med reklam! Kunde liksom inte hålla sig.

Friday, July 29, 2005

Dagens Silfvernagel-Balassa: Bimbi

Det här håller på att förvandlas till en ren Dagens Silfvernagel-Balassa-blogg märker jag. Anyway, dagens är: Bimbi Aminoff (reporter på Expressen).

Tuesday, July 26, 2005

Dagens Silfvernagel-Balassa

Dagens Silfvernagel-Balassa är så klart Gunn-Mari Löfdahl.

Monday, July 25, 2005

Sunday, July 24, 2005

Tyska knarkarungar

Ett tyskt barnspel med en tvivelaktig uppmaning till kidsen.

Dansa ut ur mörkret

Såg Lars von Triers "Dancer in the dark" idag. Den påminde en hel del om en dokumentär som jag såg förra veckan, "Stevie". Båda filmerna handlar om efterblivna människor som konsevent gör irrationella val, så där så att man finner sig själv sitta och skrika "Idiot!" åt tv:n. Den väsentliga skillnaden är dock att filmen om Stevie förklarar varför han gör sina irrationella val. Det är hela tanken med den filmen. Björks karaktär i "Dancer in the dark" förklaras aldrig.

Antagligen är det meningen att man ska fortsätta klura på filmen när den är slut. Det är ju i och för sig lovvärt - en film ska ju gärna vara mer än en stunds verklighetsflykt. Men ändå är jag mer förbannad på att blivit lurad på två timmar och 20 minuter av mitt liv än fundersam över karaktärernas galna handlingar.

Dessutom är jag inte riktigt förtjust i von Triers stil. Dialogen förefaller improviserad och de fejkade miljöerna gör mig illamående. 2000 måste ha varit ett ganska uselt filmår när den här dyngan fick Guldpalmen i Cannes.

Kort sagt: Skitfilm. Om ni absolut vill bli illamående av en film, så se "Stevie" istället.

Friday, July 22, 2005

Marv äger

Så där ja, redan i juli har jag sett årets bästa film. Faktum är ett det förmodligen är det bästa jag sett på bio sen år 2000. Jag menar så klart "Sin City".

Trots att jag sedan späda år är en stor fan av Frank Miller så hade jag av någon svårförklarig anledning inte hunnit läsa hans serie. Detta ska strax åtgärdas.

Jag kan inte komma på någonting alls negativt om filmen. Den är spännande. Den är otroligt rolig - vi skrattade så att resten av salongen stirrade ut oss med jämna mellanrum. Den är tankeväckande - varför är även hjältarna psykopater, och inte bara skurkarna? Vad vill Miller säga oss med allt detta övervåld? Framför allt är det en väldigt, väldigt vacker film. Allt är "tajmat och klart in i minsta detalj" för att citera en framstående tänkare.

Det är nästan så att jag inte vill att de planerade uppföljningarna aldrig ska se dagens ljus. Stanna på topp istället, ta tag i något nytt. Batman t.ex. Frank Miller var den som 1986 med "The Dark Knight Returns" gjorde den gamle fjant-Läderlappen till den gotiske Batman. Sen vetefan vad Tim Burton tog sig för, eller vad "Batman Begins" kommer innebära, men jag ger mig fan på att Miller/Rodriguez skulle göra det bättre.

... a way with words...

Om jag så inte gör något annat med min blogg så ska jag i alla fall uppmärksamma Anna Ekelund: "Och när Roks-skandaler härjar tänker jag bara på sköna Ireen von Wachenfeldt. Som en mild butch med sin breda ryggtavla och skarpa blick. Hur känns hennes hud under den där bylsiga tröjan? Eller hårdblonderade norska Eva Lundgren som väljer att se ut som ett klassiskt öststatsfnask."

Sunday, July 17, 2005

Ritza, Freud och Sean

För att ha en anledning att lägga upp en bild på Ritza Papaconstantinou (programpresentatör på SVT) så återger jag vad hon sa före Sean Connery-filmen "The Hill":

"Vi har kommit fram till kvällens sista program här i ettan, och vad passar bättre än att avsluta kvällen med Sean Connery?"

Klockrent Ritza!

Saturday, July 16, 2005

Löjligaste tävlingen

MSGHSFHI tar sig härmed uppgiften att utse Nordens löjligaste tävling: Tävlingen "Nordens bästa rondell"

Friday, July 15, 2005

Dagens Silfvernagel

Mannen upphör aldrig att förvånas över folk som verkar anstränga sig för att skaffa "namn som sticker ut". Dagens Lillemor Silfvernagel-Balassa är: Ejja Häman Aktell.

Thursday, July 14, 2005

Filmtips: Fantastic Four



Jag är positivt överraskad av "Fantastic Four". Första halvan av filmen var mer än ok, förutsatt att man lyckades tänka bort att Michael Chiklis (The Thing) brukar spela elak snut i "The Shield" och att Julian McMahon (Dr Doom) brukar spela sexberoende plastikkirurg i "Nip/Tuck". Bra skådespeleri och skojigt gnabb mellan karaktärerna, precis som i serien. Att låta Dr Doom vara med på rymdstationen (vilket han ju inte är i serien) var en smart lösning för att korta ned storyn.

Sen kukade det ur lite. Slutet kom alldeles för snabbt och det var svårt att fatta vad som motiverade skurken. Invisible Girls krafter var också ganska svårbegripliga. Menmen, jag gissar att filmen kommer att dra in tillräckligt med pengar för att de ansvariga ska bli nöjda. Helt ok matiné på det hela taget. Se den utan att skämmas!

Thursday, July 07, 2005

Angånde bomber i London

I London bor tydligen cirka 40 000 svenskar. Vid terrordåden var det ju en himla tur att 39 000 av dessa är frilansjournalister. Mediabevakningen var fan ENORM.

Wednesday, July 06, 2005

Nya rekord i intressant TV

På TV4 6:e juli kl 19.30: Pudeln Morris har problem med analsäckarna och måste opereras.

Eko av Live 8



Försäljningen av Pink Floyds samlingsplatta "Echoes" ökade med 1343 % efter Live 8-framträdandet. Jag är inte förvånad.

Sunday, July 03, 2005

Saturday, July 02, 2005

Live 8

Bästa bakfylleunderhållningen på år och dag: Live 8. Men Coldplay... Förmodligen det tråkigaste som hänt populärmusiken sen Elvis dog.

Contributors

Blog Archive