Saturday, December 31, 2005

Ostar del 1

Börjar härmed en ny artikelserie om ostar.

Ostar del 1:

God ost: Brie.
Äcklig ost: Blåmögel (t.ex. gorgonzola).

Gott nytt år!

Friday, December 16, 2005

Plocka upp tvålen Otto!

Med risk för att verka tjatig, men vad fan håller Expressen på med? Snälla, snälla, snälla sätt Otto Sjöberg i fängelse i två år!

Thursday, December 15, 2005

Ternheim lång

Dagens skräll: Min f.d. flickvän Anna Ternheim är 1,80 lång. Det märkte jag aldrig medan vi var tillsammans.

Wednesday, December 14, 2005

Media på väg utför

Föga förvånande fortsätter Sveriges (och världens) media att förslummas. Redaktörers och utgivares omdöme når nya bottennoteringar. Först och främst den där grejen om den människohandlade 17-åringen som hängdes ut i Expressen (se här). Varken journalisten eller tidningens moraliskt efterblivne chefredaktör kunde tänka sig in i att uppgifterna om flickans identitet skulle sprida sig till flickans hemland, där det drabbade både hennes anhöriga och störde poliser som jobbar mot människohandel.

Sedan ett exempel från närmiljön. Det har varit en brutal våldtäkt här i Umeå. Tidningarna gör sitt bästa för att överträffa varandra i spekulationsjournalistik. Redan första dagen blåstes det upp att det kunde minsann vara frågan om "Haga-mannen", en serieförövare som härjade i staden för 5-6 år sedan. Igår slog en av lokaltidningarna till med att hänga ut ett vittne. Jag menar, asså hallååååå, sen när är det medias uppgift att gå ut med namn, bild och adress på vittnen till grova våldbrott? Särskilt om förövaren verkar psyksjuk?

Tredje exemplet gäller det tragiska frånfället av min idol och ledstjärna Micke Dubois. Gårdagens löp i träskblaskan AB: "Svullos manager i slagsmål" eller dylikt (Jag hittar inte länken nu pga att deras hemsida är helt obegriplig). Man syftade på Mikael Brinkenstierna, ett avskum som försörjer sig på att lotsa runt dokusåpa-doldisar och diverse andra tvivelaktigt talangfulla individer på så kallade "barturnéer". Om "nyheten" inträffat för några måndader sedan, när Paradise Hotel-säsongen fortfarande var igång, hade det med stor sannorlikhet stått "Natasha Peyres manager i slagsmål" istället. Men nu hade ju Micke begått självmord, så då tyckte nån skrupellös asgam att det var läge att profitera ytterligare på hans tragiska öde.

Man frågar sig; var är media på väg?

Wednesday, December 07, 2005

Dagens rubrik?

Undrar vilken rubrik som var dagens bästa i AB:

Uma: Jag älskar alla killar (Bra att veta att man har en chans!)

eller

Bush är ett fetto!

Monday, December 05, 2005

Lumpet att bli snut

P3´s elitsatsning "Front" har upptäckt att det är lumparstämning på Sveriges polisutbildningar. Vilken skräll.


R.I.P. Micke.

Friday, December 02, 2005

Inte bra med Bravia

Jag är genuint besviken på José Gonzalés och framför allt syskonen Dreijer (i The Knife, som skrivit låten) för att "Heartbeats" används i en simpel tv-reklam för Sony Bravia. Billigt och ynkryggat, med tanke på Dreijers tidigare uttalanden om sånt.

Thursday, December 01, 2005

Dagens citat

"Man måste få med sig massorna."
- Ebba von Sydow i Mediemagasinet. Goebbels håller med.

Contributors

Blog Archive