Monday, January 30, 2006

Språklådan del 35: Kalmera

Jag såg "På spåret" i helgen. Där är Björn Hellberg med. Han använder ibland ovanliga ord, denna gång:

'kalmera' = lugna, dämpa, stilla.

Så det är bara för er alla att börja använda!


Björn.

Sunday, January 29, 2006

))<<>>(( Forever



Filmtips:
"Me and You and Everyone We Know"
USA/UK 2005
Regi: Miranda July
Med John Hawkes, Miranda July, Miles Thompson, Brandon Ratcliff...

Man blir ju lätt lite skeptisk till en film utan kända kreatörer eller medverkande, en film som vunnit fina priser på festivaler och som känns lite "arty". Men den här var riktigt bra. Ett drama som gav mer garv än de flesta komedier. Den handlar typ om en ensamstående farsa som jobbar i en skobutik och en misslyckad konstnärinna, och om en massa karaktärer runt om dem. Låter det inte intressant? Ta mitt råd: Se filmen!

Efterbliven musik del II

Jag skrev tidigare ett inlägg om hiphop. Nu postade jag frågan på ett forum och fick ett stort antal arga kommentarer. Frågan var alltså "Varför är den afroamerikanska kulturen så fullkomligt nedlusad av 1. extrem materialism? ("bling-bling")
2. sexism? (typ alla texter, iaf i den kommersiella hiphopen handlar om sex)
3. förskönande av våld? (skjuta, mörda, ärr är coolt).

Ett av de mer nyanserade svaren lät så här (från "Sherman"):
1: Har man inget från början, har man haft det svårt, så har vissa ett behov att säga ”you fucked me, now I fuck you!”.
2: Ett ”bra” sätt att visa att ”jag skiter fullständigt i vafan ni tycker”.
3: ”Jag är inte rädd för någon, inte dig eller dina vapen heller. Jag har också vapen, och jag tvekar inte att skjuta dig om du jiddrar”.

Ikka! Jag "mobbar" inte de som väljer att göra musik om det vi alla vill (enligt dig alltså "glimma, liggas och lura döden"). Och även om det vore så tror absolut det finns värden i att inte ALLTID, HELA TIDEN uttrycka de grejerna på ett så rakt, vulgärt sätt som möjligt.

Saturday, January 28, 2006

Dagens citat 2006-01-28

"This story's funny
I met this girl, and she had money,
Her eyes were hazel,
Her dress was stained, her voice was nasal."

- Loop Da Loop, "Hazel".

Tuesday, January 24, 2006

Spice up your life

När varken "Så funkar det" eller "Anders & Måns" sänds just nu så tvingas jag göra mina egna små undersökningar. Jag mailade en fråga till konsumentombudsmannen:

Hej! Jag har en fråga. Jag köpte en påse Knorr Chile Con Carne-kryddblandning. I dess innehållsförteckning står det en massa grejer, men det jag reagerar på är "kryddor (med bl.a. chili)". Måste inte innehållsförteckningar säga exakt vilka kryddor som finns i produkten? Det finns ju allergiker åså tänkte jag.




Svaret kom från en miljöinspektör:

Du har ställt en fråga om kryddor i livsmedel. Kryddor, som ingår som ingredienser i ett annat livsmedel, får anges med någon av kategoribeteckningarna krydda eller kryddor, om ingen enskild krydda överstiger 2 % av livsmedlets vikt. Till kryddor räknas inte t ex vallmofrön eller sesamfrön. De ska i stället anges med sina namn i ingrediensförteckningen. Om vasslepulver, maltodextrin, druvsocker (dextros), sojaprotein, vetemjöl, smakförstärkare (ex aromer) mm ingår i kryddor ska dessa ingredienser alltid deklareras i ingrediensförteckningen oh får inte ingå i kategoribeteckningen kryddor.

Så vad det med det.

Friday, January 20, 2006

Ringbok av finne

Jag gjorde ett test för att se vilken bok jag "är". Jag blev nån lustig ringbok av nån finne. Kanske är nåt man borde läsa.

J.R.R. Tolkien: Lord of the Rings. You are entertaining and imaginative, creating whole new worlds around yourself. Well loved, you have a whole league of imitators, none of which is quite as profound as you are. Stories and songs give a spark of joy in the middle of your eternal battle with the forces of evil.

Wednesday, January 18, 2006

Hur blåst är man?

Norska skatepunkbandet Dimmu Borgirs nya skiva heter "Stormblåst". Titeln syftar till hur blåst den som köper plattan är.


Dimmu Borgir och min mamma.

Efterbliven musik

Sämst just nu i radion är helt klart "Happy Birthday" med Flipsyde. Texten handlar om en man som på sitt ofödda barns födelsedag ångrar en abort. Finns det INGET som den efterblivna hiphopkulturen inte tror sig kunna profitera på??!

Jag har även några följdfrågor apropå hiphop. Varför är den afroamerikanska kulturen så fullkomligt nedlusad av
1.) extrem materialism? ("bling-bling")
2.) sexism? (typ alla texter, iaf i den kommersiella hiphopen handlar om sex)
3.) förskönande av våld? (skjuta, mörda, ärr är coolt)
Jag vill hävda att bara för att man är uppvuxen i en viss miljö så behöver man inte bli helt efterbliven av den.

Monday, January 16, 2006

Dagens man

Noterar med stor förundran hur Darin fått Rockbjörn i kategorin Årets manliga artist. Hallå - "MANLIGA"?! Undras om Peter Jöback på tal också?..


Typecasting a la Rockbjörnröstare.

Saturday, January 14, 2006

Dagens erbjudande

Dagens erbjudande via AMS. SEB söker en journalist. "Vi söker dig som har engelska som modersmål och ser gärna att du har erfarenhet av finansiell journalistik." Tack AMS.

Wednesday, January 11, 2006

O´Reilly hos Letterman

Såg just Fox News-programledarhöken och ärkenöten Bill O´Reilly som gäst hos David Letterman. LOL, vilken kille. Roligast var dock att han uttalade den brittiska underrättelsetjänsten MI-6 som "M-One-Six", inte som "MI-6" (Military Intelligence 6). Det säger ungefär allt om den mannen och kanalen Fox News i allmänhet.

Missa inte reprisen kids!

Sunday, January 01, 2006

Chopp chopp

Den som vill hålla koll på vad som händer i vetenskapens värld bör kolla på Discovery. Dagens tablå:

12.00 Amerikanska chopprar
13.00 Amerikanska chopprar
14.00 Amerikanska chopprar
15.00 Amerikanska chopprar
16.00 Amerikanska chopprar
17.00 Amerikanska chopprar
18.00 Amerikanska chopprar
19.00 Den stora chopperutmaning
20.00 Amerikanska chopprar special

Hejja. Idioti.

Contributors

Blog Archive