Friday, September 29, 2006

Ett samhälle där det gäller att äta eller ätas

Tänk att jag hade det på känn att han är av kannibalsläkt.

Lite tidigt kanske?

Programledaren i tv4:s morgonsoffa Steffo Törnqvist hälsar dryckesexperten Bengt Frithiofsson med orden:

"Det är snart oktober och klockan är snart kvart i åtta och visst är man sugen på en öl?"

Lite tidigt kanske?

Sunday, September 24, 2006

Dagens Silfvernagel-Balassa: Dunderberg

Det finns verkligen en människa som heter Monica Dunderberg. Så jävla tufft!

Veckans whisky: Longmorn 15 år

Imorn: Lön. Du går så klart och tar ut allt i 20-lappar och stoppar i fickorna. På väg från bankomaten känner du just när du går förbi Systemet att 18 av de där tjugorna skaver mot låret. Då kan du gå in och köpa dig en...



... elak 15-åring! Longmorn är en whisky från Speyside. Den smakar inte alls harmoniskt, fruktigt, päron, vanilj och knäck, som det står på Systemets hemsida, utan rök och fat. Som det ska vara med en bra single malt. Namnet Longmorn betyder, om jag minns min gaeliska korrekt, "The Place of the holy man". Det syftar på var man hamnar eller möjligen hur man känner sig när man dricker den. Destilleriet ägs idag av en gammal kompis till mig, Pernod Ricard.

Betyg: 3 av 5 vattendroppar.

Saturday, September 23, 2006

Hem-TV! Jomenvisst!



Det finns ett relativt skumt företag som annonserar vilt just nu, bl.a. i Nöjesguiden. Det heter HomeTV och verkar erbjuda långfilm över internet. Deras sajt funkar inte i Firefox... Bara en sån sak. De annonserar med följande filmer:
"Boys on the run"
"Submerged"
"Vårt vilda liv"
"The Trench"
"Megalodon"
"Max"
"Two Men War"
"One Last Dance" och
"White River Kid"

Finns det NÅN som hört talas om NÅGON av dessa filmer? Det luktar fiasko och/eller lurendrejeri lång väg.

Friday, September 22, 2006

Språklådan del 60: Postulat

Språklådan firar sextioordsjubileum med att uppmärksamma er på det kanske viktigaste ordet idag:

postulat = en sats som förutsätts gälla utan att bevisas och som tillsammans med andra liknande satser utgör grundvalen för något filosofiskt system eller dylikt, och ur vilken andra satser kan härledas.

Gift

- You got married ?
- Yes.
- Why ?
- Why do people get married ?
- Passive aggressive neurosis.


- Matt Murdock and Natasha Romanovna

Ingen "stad där man förstår sig på journalistik"

Är verkligen Skellefteå en sån usel plats eller längtar tanten bara tillbaka till civilisationen?

Thursday, September 21, 2006

Wanja hjärta näringslivet = sant

Wanja Lundby-Wedin är tydligen aktuell för partiledare i sossarna. Vilket jävla skämt! Vadå, är Joakim Von Anka upptagen med annat? Krösus Sork? Vidkun Quisling?

Läs detta, från Uppdrag Gransknings program om bonusavtal inom näringslivet. (Det är alltså apropå hur forskning visar att direktörernas bonusar inte någonsin har haft någon inverkan på företagens resultat. Snarare visar det sig att bonuspengarna rasslar in tack vare generell uppgång på börsen.)

"VI TRÄFFAR LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin och frågar vad hon tycker om ersättningarna till direktörerna:
- Jag tycker att de är hutlösa. Det finns sällan någon rim och reson hur man ökar ersättningarna till de högsta vd:arna. Hur en liten elit ska vara värda så mycket, utan koppling till prestation eller hur det går. Ibland får man ju till och med högre lön när man lägger ner företag, säger Wanja Lundby-Wedin.

Men hon, som är så upprörd över bonusar och direktörslöner, hon representerar själv mer pengar på Stockholmsbörsen än någon finansmiljardär. Wallenberg har 35 miljarder på börsen, H&M:s huvudägare Stefan Persson drygt 80 miljarder. Wanja Lundby-Wedin sitter i styrelsen i fyra bolag som tillsammans har 145 miljarder bara på Stockholmsbörsen: Första AP-fonden, AMF, Folksam och AFA Försäkringar. Och dessa bolag är så stora att de ibland får plats i valberedningar, där man själv är med och lägger förslag om exempelvis styrelsearvoden.

"Vi vet att många direktörer har alldeles för höga löner och alldeles för höga bonusar", sa Wanja Lundby-Wedin när hon talade på första maj. Men bolagen hon representerar röstade inte nej till ett enda incitamentsprogram förra året.
- Jag ska göra vad jag kan för att leva upp till uppdraget från våra medlemmar, säger Wanja Lundby-Wedin.
Känns det som du har lyckats bra?
- Så här långt ser vi en utveckling som går i fel riktning."

Nähä?! Fel riktning? Säger du det Wanja?! Jävla idiot. Brinn i helvetet.

Språklådan del 59: Bräm

Dagens ord, som du förmodligen aldrig använder är:

bräm = bred ytterkant på klädesplagg av annat material (vanligen päls) än plagget i övrigt. Även om kant i allmänhet, som skumbräm, tallriksbräm.

Det som gjort mig nyfiken på detta fantastiska ord är att engelskans 'brim' verkar betyda 'brädd, rand, kant, överkant' eller 'råga, fylla till brädden'.

Sunday, September 17, 2006

Jippie! Metro sparkar Stael Von Holstein!



Johan Staël von Holstein gnäller på sourze.se över hur han fått sparken som krönikör i tidningen Metro. Han tror så klart att det är en socialdemokratisk konspiration som ligger bakom.

Jag blev inte alls förvånad. Det vill jag illustrera genom att analysera hans krönika från 2006.08.01.

Rubrik: Halva Sverige hjärntvättat av (s)

Så här nära inpå valet tänkte jag fortsätta min serie med ”Politik for dummies”, för egentligen är det allt som borde behövas.


Min kommentar: Johan, du är typ den sista människan i världen som bör anförtros att författa en "Politik for dummies".

Bevisen för vad som fungerar och inte fungerar finns ju i världen runt omkring oss, så ingen borde ju vara socialdemokrat. Valet mellan frihet och centralstyre är ju uppenbart och socialism har aldrig, inte någonstans, fungerat, i annat än under extrema situationer och övergångsfaser som i Sverige under efterkrigstiden. I alla länder som haft socialism under längre perioder har det gått åt helvete. Detta vet alla, alla utom 50 procent av den svenska befolkningen.

Min kommentar: Men vi har ju för fan inte socialism! Ingen verkar ju fatta vad socialism är. Socialism är, enligt SAOB, en politisk åskådning/rörelse som främst kännetecknas av åsikten att produktionsmedlen bör tillhöra och drivas av samhället. Socialdemokraterna har för läääänge sedan slutat uppmuntra till socialism. Göran Persson vägrar kalla sig socialist. Alltså: De som röstar på sossarna är inte heller socialister. MEN - de kanske är personer som gillar välfärdsstaten, och inte tror på ett samhälle som totalt slavar under marknaden. Det är en helt annan sak. Det är socialliberalism.

Det borde alltså vara så enkelt att man bara berättade för dem, men 75 år av socialistisk propaganda har hjärntvättat dem.

Min kommentar: Sverige har under de senaste 75 år fuckin blomstrat. Är det så himla konstigt att folk röstar på ett parti som faktiskt lett Sverige till succé? (Not: Jag är ingen vän av sossar, det är ett korrupt parti, men med alternativen i åtanke så...)

Visst, det finns de som är genuint lata, parasiter och hopplösa egoister, men de flesta är strävsamma duktiga människor med drömmar och empati, det är dessa jag vill informera. Det är de lurade jag vill nå, så nu kör vi: Om man driver ett stall med hundra travhästar, några dåliga och sjuka, ett antal föl, några dräktiga ston, ett par riktigt bra och en stjärna men våra pengar är slut. Så slut att vi inte har råd med arrendet till hagarna och foder. Så slut att det bara räcker till en tränare och en startavgift. Vad ska vi satsa på då? Ska vi låta tränaren klappa alla hästar, för det är allt hon skulle hinna med, eller ska hon träna stjärnan för fler lopp? Vinner hon har vi råd med arrende, foder, fler tränare så att fler av de riktigt bra kan tävla och därmed får vi in mer pengar så att vi kan betala veterinärer för de sjuka och ta hand om fölen. Eller kanske vi ska låta den som varit längst i stallet få tävla, de riktigt gamla? Kanske är det så att vår stjärna är en hingst och tävlade sist, så vi måste hitta ett sto. Eller kanske vi skulle lotta? Kanske vi skulle skita i att tävla och köpa lite hö för en sista måltid åt alla? Att tävla över huvud taget känns fel och orättvist mot dem som inte kan … Eller?

Min kommentar: Det är kanske den mest mentalsjuka analogi som passerat genom en tryckpress. Vår existens är inte nån sorts JÄVLA TÄVLING!! Vår tillvaro bör anpassas så att vi inte behöver tävla, konkurrera och favorisera vissa individer. Skulle Stael Von Holstein komma till makten hade vi snart ett rasbiologiskt institut här igen.

Om man äger en fotbollsklubb, säg Djurgården, borde man kanske satsa mer på de mediokra spelarna och låta alla som vill få spela. Eller låta Las gälla, först in sist ut, så att laget bara bestått av pensionärer. Man skulle i och för sig förlora alla matcher, åka ner i tabellsystemet, tappa publiken och därmed inkomsterna så man inte längre skulle ha råd med någon ungdomsverksamhet, och snabbt skulle klubben helt försvinna. Nej, det är bättre att toppa laget, satsa på de bästa, köpa några överbetalda stjärnor för att locka till sig publiken, tjäna pengar och satsa dem för att få bredd på kvaliteten och på ungdomarna för framtiden.

Min kommentar: Mer fascism. Jag föredrar ett samhälle där alla känner sig behövda och trivs. Grundproblemet består som vanligt i att Stael Von Holstein är en tillväxtkramare. Vi behöver inte tillväxt! Det är en myt att samhället rör sig "framåt", eller att det behöver göra det. De som levde i stenålderns jägar-samlar-samhällen hade det förmodligen mycket bättre än dagens människor, även om de inte hade Gore-Tex, älgstudsare och hårdporr. Standarder i samhället sätts alltid efter "stjärnorna i fotbollslaget", oberoende av vilket jävla trams dessa "stjärnor" sysselsätter sig med.

Så här enkla och självklara är de flesta problemen. Vilken sport lägger stat och kommun mest pengar på? Fotboll! Varför, det är ju den sport som redan har mest pengar. Därför att det är den sport folk (marknaden) vill hålla på med. Boule, varpa och tresteg får stå tillbaka. Visst, det är toppen att Christian Olsson är så duktig, men det blir aldrig en folksport. Det kommer aldrig att finnas trestegsgropar i varje villaområde och vänner och familjer kommer inte att samlas i parken för att hoppa tresteg. Inte ens om Göran och Bosse Ringholm skulle försöka tvinga oss, för när vi inte tänker efter, när vi handlar av vår fria vilja, då styr marknaden. Då är vi fria. Då är vi alla borgerliga.

Min kommentar: Det där beror förmodligen på att fotboll är typ gratis att spela, och alla kan göra det. Det är ingen tekniksport, som tresteg. Men det låtsas Stael Von Holstein inte veta om. Lysande retorik.

Jag gissar att Metro kickar Stael Von Holstein p.g.a att hans krönikor typ alltid såg identiska ut - ungefär som den ovanstående. Dåligt underbyggt tokliberalt trams som bottnar i en vidrig, anti-intellektuell människosyn.

Saturday, September 16, 2006

Att se dig själv i andra



"Hur kan du som köpt en villa för sex miljoner veta hur vanligt folk har det?"
- Göran Persson till moderatledaren Bo Lundgren två år innan Persson själv köpte gården Torp för tolv miljoner.

Flödesskriva? Nej, inte direkt



Författaren Jonathan Littell förklarar i tidningen Fokus hur han skrev kritikerrosade 900-sidorsdebuten "Les Biemvaillantes", och ger samtidigt alla med författarambitioner massiv prestationsångest:

"2001 hade jag persongalleriet och bokens struktur klart för mig: jag visste att den skulle baseras på den grekiska tragedin, och så satte jag igång med att göra research. Jag läste nästan 220 böcker och förde anteckningar, och sen skrev jag biografiska och kronologiska anteckningar och organisationsplaneringar som jag sedan systematiskt använde mig av när jag skrev boken."

Thursday, September 14, 2006

Näbbigt

"VI SÅG Linda Rosing på H&M vid Slussen. Hennes läppar var väldigt trutiga." -Tidningen Stockholm City

Connex hjärta fascistregim

Noterat: Connex bygger järnväg på ockuperat område i Palestina. Hejja.

Wednesday, September 13, 2006

Dagens guldfisk vs. silverfisk

Varför är det så stor skillnad på en orch-idé och en orkidé?

Tuesday, September 12, 2006

Stulen visdom

Den senaste tiden har varit en enda stor orgie i skadeglädje och Vad-var-det-jag-sa. Steve Irwin får äntligen reda på vad som händer när man kör tummen i röven på fel djur (that should REALLY piss ’im off!), Lars Leijonborg är mer upphängd på tork än en remsa parmaskinka, och nu kommer det medicinska bevis för att tonåringar faktiskt ÄR emotionella dvärgar. På riktigt. Precis som jag alltid har trott. Om nu nån kunde hitta den där jävla språkfelsgenen också, och installera duschrum med praktiska gaskranar för alla lunarstorm-användare en gång för alla, då vore hela livet som...som...ja, som att få knulla Ebba von Sydow i ögonen med ett stämjärn innan man rullade henne i skorpsmulor och tändvätska och tuttade på, med några sidor av ELLE som tändpapper. Vad mer ska hända? Snart ramlar väl den där avbrutna flygplansvingen ner och krossar mig, precis som jag förtjänar.

Apropå nykläckta sepen btw, så har metro fått en ny kolumnist, en fantastiskt lillgammal sextonårig brud. (Varför tror folk att det är viktigt att tonåringar får yttra sig i media? De hålls ju kort på alla andra fronter av ett SKÄL: de är inte färdigvuxna och i de flesta avseenden helt defekta. Det är DÄRFÖR de inte får köra bil, köpa ut, rösta eller ha kreditkort. Det är ju ingen som anstränger sig för att till exempel utvecklingsstörda skall få synas och skriva i vanliga media. Duh!) JA, coolt att få skriva i metro när man är så liten, men hon säger själv att hon inte är där på egna meriter utan är mer eller mindre inkvoterad. Hennes presentation av sig själv handlade mest om hennes sexandthecity-neuros, men var ändå en marginell skräckupplevelse i jämförelse med själva spalten. Om ni tänker er (just det) Ebba von S som klätt ut sig till doktor Phil, och sen vill dela med sig om sin nyvunna självinsikt att det är destruktivt att ha komplex för sitt hår... Ja, ni fattar.

Allt ovan är alltså ett citat från inkyblot, en av vår tids största tänkare. Mannen kunde inte ha sagt det bättre själv. Tonåringsundersökningen som åsyftas återfinns här.

Språklådan del 58: Grovsingel

Dagens ord är...

'grovsingel' = stenar stora som knytnävar som används som fyllnadsmaterial. Men kan väl lika gärna beteckna nån som är ordentligt singel.

Monday, September 11, 2006

Språklådan del 57: Socialdemokrati

Dagens ord är ett som jag ofta retar mig på:

'socialdemokrat' = medlem/sympatisör med Sveriges socialdemokratiska arbetareparti (S.A.P). Sammansatt ord som kommer av...

'social' = om person som ingår i ett samhälle/gärna umgås med sina medmänniskor/lätt anpassar sig till samhällets krav/beter sig som en god medborgare. Vem är inte det?

'demokrat' = person som hyllar folksuveränitetens princip/som gynnar och arbetar för folkets (d.v.s. alla myndiga medborgares) deltagande i inflytande på den politiska ledningen/för större politiskt inflytande. Vem är inte det?

Jag frågar mig alltså - vem är inte socialdemokrat? Och vad skulle motsatsen vara - en eremit som är aristokrat och totalitär?

Thursday, September 07, 2006

Dataintrång rockar båten

SVT-utfrågningen av Lars Leijonborg börjar bra: Mats Knutsson säger 'sista debatten' när han menar 'sista utfrågningen'. Lars Leijonborg (med snygg slips - jag äger en likadan) säger 'organisation' när han menar 'information'. Marianne Rundström säger 'partikvarteret' när hon menar 'partihögkvarteret'. Det är nerv i valrörelsen.


Lottie Knutsson är gift med Mats,
och de har en himla massa barn.
Tro det eller ej.

Stroppiga militanter

Hej! Vad är det för skillnad på högvakten och högvatten? Skicka svar till mannen-atth-msghsfhi.com

Monday, September 04, 2006

Kräfta betyder cancer



Så här såg jag ut i sluttampen av helgens kräftskiva (som Shane MacGowan i The Pogues alltså). Det strömmar in förfrågningar angående vad som egentligen fanns på den (på kräftskivan alltså). Det var:

1. Quincy Jones - Soul Bossanova
2. Tom Petty - Saving Grace
3. Pet Shop Boys - Minimal
4. Teach In - Ding dinge dong
5. Final Fantasy - This is the Dream of Win & Regine
6. Gogol Bordello - Start Wearing Purple
7. Isolation Years - Yellow Cross On Blue
8. Van Morrison - Jackie Wilson Said (I'm in Heaven When You Smile)
9. Johnossi - There´s A Lot of Things To Do Before You Die
10. Lisa Miskovsky - California Heart
11. MEW - The Zookeper's Boy
12. Billy Ocean - Red Light Spells Danger
13. Dilated Peoples featuring Kayne West - This Way
14. The Rolling Stones - Mother's Little Helper
15. Tegan and Sara - Walking With A Ghost
16. The Divine Comedy - Come Home Billy Bird
17. The Pogues - The Sick Bed of Cuchulainn
18. Buzzcocks - Ever Fallen In Love
19. Johnny Cash - God's Gonna Cut You Down
20. Junip - The Ghost Of Tom Joad

Mycket tralligt.

Contributors

Blog Archive