Thursday, February 28, 2008

"Jag älskar dig Bosse, skit mycket!"

... är den bästa särskrivningen någonsin. Hittade den i "Komma rätt, komma fel och komma till punkt" av Lynne Truss. Ja, jag erkänner, jag läser böcker om interpunktion ibland. Kommatering är VIKTIGT. Jämför bara

"Anna, jag saknar dig, inte bara din kropp"
med
"Anna, jag saknar dig inte, bara din kropp"

Monday, February 25, 2008

2008-02-25: Dagens...

... rubrik: "Fynda puder i USA". Artikeln i Punkt.se verkar handla om skidsemester, men jag fattar nog jag. Jag inte vara så dum jag.

... presidentkandidat: Ralph Nader. Ack, jag förstår att han vill väl, den ensamme miljöpartisten, Amerikas svar på Sverker Olofsson, men förmodligen försvagar det demokraterna och ger republikanerna en större chans.

... namn: James Pfromm, nån random snubbe på nätet. Ska jag byta namn blir det Pfromm. Eller möjligen Vroom.

Thursday, February 14, 2008

De riktigt seriösa bloggarna låter sig inte köpas. Tvärtom!

Det ryktas att vissa så kallade "seriösa" bloggare (vänner till mig förresten) drar in grova pengar på att i sina blogginlägg så-där-liksom-i-förbifarten nämna företag och produkter. Reklam eller produktplacering eller vad fan man ska kalla det allstå. Mest illamående blir jag av de tjejer i 16-17-årsåldern kräks ur sig produktnamn i sina löjligt välbesökta bloggar. Läste nyss om en sådan "modebloggare" som just skulle till att köpa en lägenhet för pengar hon tjänat enbart på reklam. Vet hut! Det är fult och dåligt att tjäna pengar på förlorar-generationen 90-talisternas jag-svaghet.

Jag säger istället så här: Ikea säljer en skärbräda som heter "Drälla". Jag menar, vad SÄNDER DET FÖR SIGNALER EGENTLIGEN?! SKA DET VARA PÅ DET SÄTTET?!!


Alla produkter på bilden suger. Utom Sverker.

Kärlek är underskattat och alla borde le mer


Det här är inte Jonas Hallberg. Men han ler.

Det finns något som kallas papperstidningar. Det är ren kärlek för mig. En sådan som envisas med att dimpa ned på min hallmatta är Språktidningen. I samma nummer tipsar krönikören Jonas Hallberg att terrorister (eller kanske potentiella terrorister) borde börja le på sina passbilder. Smart.

W? W!



Jag har äntligen lyckats lista ut vad "W" i George W. Bush står för. Det står för "waterboarding".

Malmsjö är bra i "Fanny och Alexander" i alla fall

Jag är Peter Jidhe. Besöker NHL-spelaren Per Axel Johansson i USA. När jag kommer hem försöker Jan Malmsjö hänga sig från taket utanför mitt fönster. Men han misslyckas, repet går av och han vandrar omkring på min tomt. Jag går ned och pratar med honom och vi blir genast oense om hur bra Ingmar Bergman var egentligen. Sen vaknade jag.

Friday, February 08, 2008

Hur mycket knark var det egentligen 1968?

Iron Butterflys släppte albumet "In-A-Gadda-Da-Vida" nådens år 1968, och den sålde fyrdubbel platina. Låten med samma namn är över sjutton minuter lång, men en förkortad form härjade på Billboard-listan. Skivan och låten skulle egentligen heta "In The Garden Of Eden", men bandmedlemmarna var för påtända för att uttala och stava ordentligt. Nu vet ni det.

Just när livet kändes som jobbigast...

"Last week you were viewed 1 time and no people expressed interested in you. In total, you were viewed 3 times and one person expressed interest in you. You are more desirable than 68% of 16,614,836 people."

Tack Facebook.

Tuesday, February 05, 2008

Niggas wit attitude

Mannen kan nu stolt avslöja vilka svenska hiphopartister som åkte fast för knarklanging vid Gullmarsplan i Stockholm i helgen. Det var de som i Coop-reklamen rappar om
"Smör, potatis, peppar, rötter.
Cider, flingor, cashewnötter.
Bulgur, bondbröd, sallad, sill.
Müsli, timjan, dadlar, dill.
Olja, yoghurt, äppeljuice.
Rågmjöl, pasta, äppelmos.
Skorpor, ströbröd, sojamjöl.
Pesto, peppar, ekoöl.
Morot, lättmjölk, välling, te.
Honung, socker, saft, sorbé.
Sirap, sylta, sesamfrö.
Couscous, kaffe, knäckebröd"

Zappade!



Jag ligger lite efter märker jag... Som nummer 61 på sin lista "De 100 största rockögonblicken på Youtube" hade Fredrik Strage ett amerikanskt debattprogram från 1986 där en kostymklädd Frank Zappa MÄSTRAR några herrar angående yttrandefrihet, på ett mycket underhållande sätt, IMHO.

Jag håller med Strage om det hiskeliga att debatten fortfarande är aktuell, så här mer än 20 år senare.

Hur man vet att något är inne

Man vet att något är inne när man läser ordet i tidningen/på nätet samtidigt som man hör att någon uttalar det i radio. Idag hände det med "Gossip Girl". Det verkar vara en amerikansk tv-serie som riktar sig till jag-svaga småtjejer. De ska lära sig rätt och fel antar jag, hur man ska se ut och sånt viktigt.


Diana Zorn spelar huvudrollen i "Gossip Girl".

Sunday, February 03, 2008

"In the house of pain..."

"... there are ten thousand shrines", sa Aleister Crowley en dag när han var lika bakis som jag. Fy bubblan för alkohol.


Mr Crowley.

Saturday, February 02, 2008

Mer bio för Mannen

Lite mer filmer som kommer i år...

9 MAJ:
”Speed racer”. Matrix-bröderna Warchowski har gjort spelfilm av japansk tecknad serie från 60-talet. Nja, jag är skeptisk.

13 JUNI:
Ny version av ”Hulken”! Ang Lee´s film från 2003 var för usel, så här kommer en ny variant, med en fantastisk cast: Edward Norton som Bruce Banner, Liv Tyler som Betty Ross, William Hurt som General Ross och Tim Roth som Emil Blonsky/The Abomination!


Den riktiga Hulken.

27 JUNI:
”Wanted”, action med Angelina Jolie, James McAvoy, Morgan Freeman, Terence Stamp och rapparen Common. Bygger på tecknat av Mark Millar och JG Jones.

11 JULI:
ABBA-musikalen "Mamma mia!" med Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan och Stellan Skarsgård. Detta kan gå fel på många, många sätt.

2 JULI:
”Berättelsen om Narnia: Prins Caspian”, fortsättningen på "Häxan och Lejonet", och fortsättningen på orgien av barnvänliga fantasyfilmer. Hoppas Tilda Swinton är med tillräckligt mycket för att rädda denna.


Räddare av mången dålig film.

JULI:
”The Dark Knight”, den andra Batman-filmen med Christian Bale. Lite märklig situation när den nyligen avlidne Heath Ledger ju spelar Jokern. Tyvärr lär det väl inte vara mer än titeln som liknar Frank Millers fantastiska serie "Batman: The Dark Knight Returns" från 1986.

”Hancock”, superhjältefilm med Will Smith och Charlize Theron.

I HÖST:
”Valkyrie”, om när tyska officerer ska försöka mörda Hitler. Mäktig cast med Tom Cruise, Stephen Fry, Eddie Izzard, Terence Stamp, Tom Wilkinson och Kenneth Branagh.

Lukas Moodyssons internationella debut ”Mammut”.


Jag t.h.

”Brideshead revisited”. Det som var 10x1 timma i tv-version ska bli en långfilm, hur fan går det till?

Brad Pitt har huvudrollen i ”The curious case of Benjamin Button”, enligt imdb om "a man who starts aging backwards with bizarre consequences". I regi av David Fincher, så det bör ju bli bra.

”Arn – riket vid vägens slut”. Nuff said.

Bröderna Coens ”Burn after reading” med John Malkovich, George Clooney, Frances McDormand, and Brad Pitt. Kan väl knappast gå fel.

”Harry Potter och halvblodsprinsen” - Will the fun ever stop?

Friday, February 01, 2008

Red Hot Chili Nose

Dagens husmorstips från husfar: Om ni vill få era kids att sluta peta näsan - smörj in deras fingrar med chili! Jag testade just att efter matlagning pilla lite försiktigt i ena näsborren (jag har ursäkten att jag är förkyld)... Ve och fasa!! Först en brinnande smärta, sedan domnar näsan domnar bort, och inget vatten, snytande, fnysande eller frustande verkar hjälpa. Jag tror nu att jag förstår hur Status Quo-gitarristen Francis Rossi kände när hans nästip en dag ramlade av i duschen efter överdrivet kokainintag.


Chili-snortare.

Contributors

Blog Archive