Sunday, May 25, 2008

Dagens Silfvernagel-Balassa: Kjell ac Bergström

General Motors svenske forskningschef heter Kjell ac Bergström. Är det inte mycket märkligt att ha två gemener som mellannamn?

Tuesday, May 13, 2008

Några iakttagelser...

... TV8 uppger att Sir Richard Branson, som leder programmet "Rebel Billionaire", är biljardär. En biljard är 1000 biljoner, och en biljon är 1000 miljarder. Hejja TV8.

... Vad har man för arbetstider om man kan se Jay Leno och David Letterman varje kväll? I USA går programmet 23.30, Conan O´Brien går ännu senare. Sverige får vi, med en veckas fördröjning, se Leno och Conan cirka 00.00-01.00! Vem fan är vaken då? Hejja tv-kanalernas tablåläggare.



... Jag avundas folk för vilka det räcker med "Gossip Girl" för att få verklighetsflykt - de ser vackra människor som shoppar, knullar och intrigerar, och tänker kanske "åh, den som fick ha det så där!". Meanwhile kollar jag på "Star Trek" och flyr in i fantasyvärldar. Hejja fattig-fantasi-folket.

... Sievert Öholm i senaste "Debatt" var bland det pinsammaste nånsin. Jag var tvungen att zappa bort för det var så pinsamt. Han fick sin debattmotståndare Björn Randelid att framstå som en nyanserad, retorisk gigant. "Folk vill se Englas begravning i tv" sa Sivert, sen sa typ 80% av de som röstade på nätet att de inte ville det. Hejja Sievert.

... Oraklens tid är åter här! Nummerupplysningsföretaget 118 100 svarar numera på alla frågor, inte bara om telefonnummer. Du sms:ar in en fråga och betalar när du får svar. Hejja orakelservice!

... Kan nån göra skillnad på skådespelarna Christina Ricci och Mena Suvari? De ser likadana ut, gör samma roller, och är inte ens snygga. Heja meningslösa skådisar!



... SVT tappade alltså Ernst Kirschsteiger men vann Richard Olsson från TV4. Snacka om uppbyte! Olsson är en utmärkt programledare och särskilt intervjuare, som ska leda SVTs OS-program och dessutom frågesporten "Vem vet mest?" i höst. Hejja SVT!

... Är det en slump att Janne Josefsson heter nästan "Jesus, Josef´s son"?

... Det kanske är old news, men allas vår favorit-bloggare Blondinbella vräkte ur sig en härlig sak för nån vecka sedan. Hon tycker det är äckligt att åka buss och sa: "Jag känner liksom: Vem har suttit här innan mig? Är det någon äcklig person? Är det en socialdemokrat? Är det någon tjock person?"
Det känns skönt och tryggt inför framtiden att hon har Sveriges mest lästa blogg och är en idol bland dagens tonårstjejer. Hejja Blondinbella!

... Tacka vet jag då 4-åriga Matilda, som blev attackerad av en bäver. På frågan vad hon ska göra om hon träffar bävern igen sa hon: "Då ska jag svärda den med ett svärd!" Hejja Matila! Och hejja Matildas föräldrar som låter henne närma sig vilda djur!



... Noterar att det ska göras film av gamla Nintendoklassikern "Castlevania". Hejja filmer baserade på tv-spel, det brukar bli så bra så!

Sunday, May 04, 2008

Dagens Silfvernagel-Balassa: AnneLi Marthinussen

Hon medverkar i tidigare nämnda "Psalmtoppen", mitt nya favoritprogram. Hur var det nu igen, är staten skild från kyrkan eller inte?

Saturday, May 03, 2008

Arty?



You gotta love SVTs artwork för "Psalmtoppen", deras senaste eftergift till de kristna. Elin Ek är så hemsk att alla djur flyr, som från en skogsbrand!

Friday, May 02, 2008

Enough about hemp rights?

Den senaste tiden har ett antal mer eller mindre respekterade svenska kändisar outats som pundare. Var är världen på väg? Det är inte nog med det, utan små anspelningar till narkotikum snirklar sig in där man minst anar det.



Exempel 1: Samtidigt som skräckdrogen bromo-dragonfly tydligen spritt sig till Sverige passar Wrigley´s på att lansera Extra-pastiller med dragonfruit-smak. Ni kan ju hajja hur förvirrande det kommer bli nästa gång jag ska försöka komma ihåg vad jag ska handla hem för tabletter?

Exempel 2: Rapparen Ken Ring har döpt sin son till Legend Knaster Ring. Knaster är, som vi alla vet, gräs utan thc.

Dagens Silfvernagel-Balassa: Kouthoofd

Dagens klockrena Silfvernagel-Balassa är Jesper Kouthoofd, reklamguru. Hur låter det efternamnet när man uttalar det med munnen full av tandläkarverktyg? Jo: Kouthoofd.

Thursday, May 01, 2008

Enough blurring!

Om nu kvälltidningarna verkligen vill dölja identiteten på de kändisar som misstänks för brott kan de sluta lägga ut bilder på dem som är "blurrade". Det tar typ två minuter innan asgamarna på Flashback lyckas hitta motsvarande bild oblurrad, nu senast med den västsvenska artist som haffades utanför ett MC-gängs håla. En artist som jag för en gångs skull bryr mig om.

Contributors

Blog Archive