Sunday, September 14, 2008

Snart har helgen vecka 37 tagit slut

Veckans bästa spam-mail: "Datum: måndag 8 sep 2008 23.27.03 GMT+02:00. Ämne: Presentation nytt koncept, torsdag 16-19. Välkommen. Med vänliga hälsningar // Per. Per Sjölund, Slipsgossen Butik & Franchise AB, Östermalmsgatan 61, S-114 50 Stockholm."

Veckans citat: ”Skitjänkare, ni kan dra åt helvete hundra gånger om.” - Venezuelas president Hugo Chavez, när han utvisade USA:s ambassadör.

Veckans debatt: Ihjälslagna barn-bilder i piratbukten. Mannen tycker det är upp till åklagaren att hemligstämpla bilder på ihjälslagna barn, inte nån fildelningssajt.

Veckans utmärkt: Staël von Holstein lämnar Kulturrådet. Undrar vem de ska hitta som ersättare... Milton Friedman och Vlad Tepes är ju döda liksom.



Veckans snyftare: Robert De Niro hoppar av nyfilmatiseringen av min gamla favorit-tv-serie "Edge of Darkness" ("Den svarta blomman"), där han skulle gestalta megahårdingen Darius Jedburgh och säga saker som That's the problem with plutonium, Craven; it's limited in its application. It's not user-friendly. But as a vehicle for regaining one's self-respect, oh, it's got a lot going for it.

Veckans namn: Shmuley Boteach. SHMULEY! Alla mina barn ska heta Shmuley.

Veckans överdrift: DeDe Lopez bloggar om livet som artist på Metro. Det var väl ganska länge sedan hon var artist eller?

Veckans falsksång: Råkade se Rihanna uppträda på MTV video awards. Varför ställer hon upp live när hon faktiskt inte kan sjunga rent?

Veckans rännskita: Magsjuka plågar hundratals i Lilla Edet. Rätt kul med tanke på att stället är känt för att tillverka toalettpapper.

Veckans äntligen: SVT tar sitt moraliska ansvar och anordnar en temakväll om porr. Ladda bandaren lördag 4/10.



Veckans konstigaste: Peter Stormare (multimiljonär) ville trycka upp 3000 ex av en video han spelat in på en konsert med sina polare Imperiet. Jonas Åkerlund klippte ihop den. Men Joakim Thåström vaknade på fel pungkula och anklagar Stormare för att försöka profitera på ett 20 år gammalt svenskt punkband. Hejja Jocke.

Veckans skräck: Glöm inte att kolla här varje dag.

Veckans överjävligaste: Samtidigt som jag kämpar med "Köp varm korv" här hemma så lägger nån anonym snubbe upp denna på youtube:

I thank you Mr Miracle, I won't get trashed again



Jag har alltid trott att filmen "This Is Spın̈al Tap" från 1984 var hittepå, men om man lyssna på den här intevjun med Ian Gillan, som sjöng i Black Sabbath på den tiden, så verkar det vara en dramadokumentär.



När ni ändå håller på, spana in videon till "Zero the Hero" med Sabbath med Gillan. Mycket märklig.

Sunday, September 07, 2008

”Det gäller att tänka logiskt”

... sa 10-årige Sebastian Hedman Eriksson som gick vilse på fjället i veckan.

Synd att så få tänker så. Jag lyssnade på P1-dokumentär "Listan" om nysvenska gangsters i Stockholms förorter. En "Abbe" intervjuas när han är typ 15 år och har som främsta hobby att stjäla mopeder: "Jag vill hälsa alla som blir rånade, på mopeder och sånt, jag vill bara säga till dom - stå upp för er själva, och sluta klaga!" OK, man kan vara lite bakom när man är 15, men sedan pratar han igen, sex (eller om det är åtta) år senare, apropå att många av hans gamla vänner är döda eller sitter i fängelse: ”Alla har inte tur tyvärr, de som har haft tur har haft tur, och dom som har haft otur har haft otur, och dom har dött. Om jag snackar om mig själv så har jag haft tur, det kunde ha gått illa, men Gud har hjälpt mig.”

Jag har en liten newsflash för dig Abbe: Det finns ingen Gud och din framgång i livet beror väldigt mycket på dina egna val. Tänk logiskt.

Man kan inte tycka om allt, men man kan tycka om allt

Många uppmärksamma läsare har hört av sig och påpekat att det minsann är Creams "Sunshine of your love" som slaktas i Petters "Min klick" och inte nån jävla Sabbath-låt. Det stämmer. Tack.

Veckans namn: Gustav Kampendonk (tysk filmmanusförfattare)

Intressant: När jag var barn och slog på radion innan jag skulle sova på kvällen kunde man höra jazz, vanligen "Smoke rings" med Leif "Smoke rings" Anderson. I dag kan man istället, på P4, höra exakt den musik som jag tyckte var bäst när jag var barn, dvs heavy metal från tidigt åttiotal i programmet "Dist". Intressant utveckling. Programmet slogan är förresten briljant - "Dist - Gör ditt liv lite tyngre".


Bild utan relevans.

Observation: Filmen "Cellular" heter "Final call" på svenska.

Bortslösat: Utbildningsradion sänder television i SVT1 klockan 09-12 på vardagar. Vem fan kollar på tv då?

Schysst: Den riktiga Björn Gustafson får vara med i ”Höök”. Han med bara ett "s" ni vet, Dynamit-Harry. Synd dock, att det är en sådan skitserie.

Gulligt: Att Marta har dragit på sig Umeå-dialekt.

Månadens dummaste: Nämndemannen i Arboga-fallet som uttalade sig till pressen. Hur dum i huvet får man vara? (Journalisten som ringde upp verkar inte så upplyst heller.)

Veckans inrikespolitiska analys:
- Jan Björklund ljuger. Vad mer är nytt?
- Socialminister Göran Hägglund sänker skatten för pensionärer med 68-200 kronor. Han tycker 200 kronor är mycket pengar. Lever karln i samma verklighet som oss andra?
- Borgarregeringen skatten för de som jobbar, så att de som inte jobbar ska ha en "morot" att klättra ned från sofflocket och anstränga sig för att söka jobb. Det är uppenbart att ingen i den där regeringen någonsin har varit arbetslösa, och upplevt den skillnad i inkomst och det sociala stigma som det innebär att vara arbetslös. Jag känner fan ingen som inte hellre jobbar än är arbetslös, och även om de finns sådana människor som känner så, så är de förmodligen inget som några pengar i världen ändrar på.
- Och när man börjar bli som mest less på det här snacket om morötter, då kommer borgarna med idén att ge MER pengar till det landsting som har kortast vårdköer. Det är nästan så man tror att de inte vill vinna valet. Det är bra det, för det vill inte jag heller att de ska göra.

Contributors

Blog Archive