Wednesday, September 30, 2009

Stefan och den nya staden



Stefan Sjödin heter den nye chefredaktören för Stockholm City, gratismorgontidningen som numera endast utkommer två gånger i veckan i huvudstaden. Han gick i samma skola som jag, två årskurser över mig, och han - hör och häpna - jobbade som vårdbiträde på sjukhusavdelningen där min morsa slet hund.

Tidningen har lämpligt nog slopat tv-sidorna och istället satsat på dugliga skribenter:
Annika Norlin - jippie!
Plura Jonsson (från Eldkvarn) - jippie!
Kjell Häglund - jippie!
Natalia Kazmierska - ok!
Maja Lundgren - nja?
Annette Kullenberg - hur tänkte man nu?

Väntar med spänning på hur detta utvecklar sig. Kanske blir nya City den Nöjesguiden för vuxna som vi längtat efter. Lycka till Stefan!

Monday, September 28, 2009

Sunday, September 27, 2009

Dagens guldfisk vs silverfisk

Varför är det så stor skillnad mellan huvudägare och huvudjägare?

Saturday, September 26, 2009

Angående skiljetecken, del 31

"Jag (som skriver detta) tycker att användandet av utropstecken är ett tecken på svaghet. Eventuellt kan man använda utropstecken två gånger i livet om man skriver dagligen. Skriver man mera sällan än dagligen, kan man vid vissa tillfällen använda ett utropstecken en enda gång. Människor som okritiskt använder utropstecken borde interneras och skickas iväg - åtminstone ett tag." - Erlend Loe, "Volvo Lastvagnar".

Friday, September 25, 2009

Oberst Hans Landa for president!



Alla MÅSTE se "Inglourious Basterds". Det är Quentin Tarantinos näst bästa film - endast "Pulp Fiction" är bättre. Bara en sån liten detalj som att Morricones fantastiska "Allonsanfan" används till eftertexterna vittnar ju om kvaliteten. Och med Mike Myers som britt!

Framöver är jag mest intresserad av "Bronson", dramadokumentärt om engelsk kåkfarare av dansken bakom "Pusher"-trilogin. Dessutom vill jag se Michael Moore's "Capitalism: A Love Story". Han verkar gå från klarhet till klarhet. Och såklart vill jag se Martin Scorseses tolkning av Dennis Lehanes spännande roman "Shutter Island" ("Patient 67" på svenska), premiär tyvärr uppskjuten till februari 2010.

Men suget efter en titt på James Camerons "Avatar" sjönk som en sten när jag såg trailern. Smurfalver WTF?

Thursday, September 24, 2009

Vems jävla "favoriter" är det?

Många läsare hör av sig och vill att jag ska skriva mer personligt. Kanske om mina dämoner eller mina bröstimplantat. OK, jag börjar så här: Idag var jag hos tandläkaren. Inte nog med att jag blev misshandlad, utan she charges me up the ass också, som vanligt. Som en extra bonus tvingades jag lyssna på radiokanalen Lugna favoriter under hela besöket, och där hann man med inte bara Aerosmiths sämsta låt "I don´t wanna miss a thing", utan dessutom BÅDE Jason Mraz "I´m yours" och Milows slakt på 50 Cents "Ayo technology". Hur kan denna dag möjligen utvecklas till det sämre?

Tuesday, September 01, 2009

Excuse me sir, I'm lost. I'm looking for a place where I can get lost

... sjunger Hot Chip i "The Warning".

Nusvensk ordlista:
Arbetsförmedlingen = plats där de som var dåliga i matematik under skoltiden kan fortsätta förnedras. Det är en slutsats som man kan dra när i princip alla som pluggade data har massor av jobb att välja bland.

Contributors

Blog Archive