Sunday, February 28, 2010

Konstigast på bokrean



"Knyt din egen läderpiska. Snickra en dubbeldildo. Var kreativ med en mogen melon och andra grönsaker. En elektrisk tandborste kan användas på fler än ett sätt, för att inte tala om tvättmaskinen och torktumlaren."

Saturday, February 27, 2010

Om postapokalyptisk stress och motsatsen till kunskap

Är sedan en vecka äntligen på allvar tillbaka vid bloggpulpeten efter jorderuntkryssningen (Det var varmt och trevligt, men vi skulle undvikit Madrids hamn.) Veckans observationer:



Det har varit en släng av Fimbulvinter i södra Sverige. Stämningen var postapokalyptisk. Jag såg själv en tjej med full slalommundering, inklusive pjäxor på fötterna, nere i tunnelbanan. Men själv tror jag att problemen i kollektivtrafiken är frågan om en konspiration. Taxiföretagens lobbyister har satt klorna i SL helt enkelt.

Samtidigt har det lämpligt nog varit vinterolympiad. Som jag förutom lite hockey varit helt ointresserad av. Jag är snarare upprörd över att stundtals 3 av SVTs 4 kanaler besudlats av höjdarsporter såsom curling och backhoppning. Inte ens Kunskapskanalen har lämnats i fred. Sport är ju själva motsatsen till kunskap.

Varför har ni hemlighållit Grooveshark för mig? Det är ju guld! Om man bortser från lite ojämn ljudkvalitet och inte så mycket svenskt så kickar tjänsten Spotify all världens väg. Nu återstår bara att lista ut om den är laglig. Det verkar inte vara så lätt.

Sökte förresten efter Patrask på Spotify. Jag fick ”Did you mean Patrik?” som svar. Hejja.

Apropå grejor som undanhållits mig - varför har ingen sagt nåt om denna tidigare?!

Jag lyssnar bara på denna numera. Samtidigt som jag kollar på felissmisk. Är jag normal?

Apropå operasångare ser jag att Jeremy Carpenter ska uppträda i Historiska museet...



Hade det inte varit mycket mer intressant med hans enäggstvilling Pablo Francisco?



Veckans språkspaning: Bland stockholmarna sprider sig en ytterst obehaglig språklig sjukdom: Uttryck som "gört" (= gör det) och "älskart" (älskar det). Jag avråder från att låta er smittas. Jag föredrar ju att ni pratar som disponenten i 40-talsfilmer, istället för som en gravt inavlad… jag vet inte… smålänning? Vilket leder mig in på…

Veckansk citat: "Det är illa gjort mot en sjuk att likna honom vid en smålänning" - Röde Orm.

Jag avslutade arbetsveckan med att i fredags vakna upp till tre höjarnyheter på raken.
Nr 1: Moderatragatan Ann Marie Pålsson uttalade sig åter igen i pigdebatten. Den här gången försvarade hon skatterabatten på städning med att höginkomstagare minsann jobbar mer och har svårare att få ihop livspusslet, och därför behöver skatterabatt på sin polska städare. Lyssna själva på skiten om ni inte tror mig! Total verklighetsflykt i den tantens skalle.
Nr 2: Nya intagningsregler för utlänska studenter på svenska högskolor och universitet. "Hur många studenter med utländska betyg som antas till en viss utbildning beror på hur många med samma bakgrund som söker." Total förvirring, man vet inte om man ska skratta eller gråta.
Nr 3: Israel skickar Mossad-agenter för att döda Hamas-medlemmar i Yemen, och mördarna får använda kopior på oskyldiga britters pass. Jag försöker hålla mig så neutral jag bara orkar i Israel-Palestina-konflikten, men israelerna gör det mycket, mycket svårt för mig.

En vecka har gått, men vad hjälper det - en ny är på väg.

Sunday, February 21, 2010

2009 AD

Nu så här i slutet av februari tycker många av mina trogna läsare att det är dags för mig att summera förra året.


Jenny Wilson.

Bästa albumen 2009: De bästa svenska var Jenny Wilsons ”Hardships”, i hård konkurrens med ”Love is not pop” från El Perro Del Mar. Annars lyssnade jag mest på Röyksopp - ”Junior”, Neko Case - ”Middle cyclone” och Bat for lashes ”Two suns”. Och så klart lumberjack-beachboysen Fleet Foxes, men den kom ju året innan. Över lag börjar jag fundera över vad som håller på att hända med min musiksmak. Var är gubbarna? Var är den hårda rocken? Det är mest tanter i min egen ålder numera :)


Doctor Manhattan.

Bästa filmerna 2009: ”Inglourious basterds” och ”Watchmen” stod ut. ”Avatar” var klart sevärd på grund av effekterna och ”Brüno” drog fram mest garv. Ser fram emot ”District 9” och ”State of play” som jag misstänker kan vara nåt för mig.


Notera den utmärkte uppläsaren.

Bästa böckerna 2009: Ingen aning, eftersom jag förra året läste fler böcker utgivna före 1950 än under det innevarande året. Men jag drar till med ”Syndafall i Wilmslow” av David Lagercrantz. Den var bra, men inte kanon.

Tack SL!

Tack för att jag igår fick uppleva hur en resa som normalt brukar ta ungefär 18 minuter kunde ta hela 2 timmar och 10 minuter. Också fick jag åka lite taxi också, för 339 spänn. Tacktack.

Friday, February 19, 2010

Sunday, February 07, 2010

Så himla blåögt

Hörde på nyheterna att G7-länderna har enats om att avskriva Haitis statsskulder. Fattar de inte att hela jordbävningsgrejen är en bluff för att nå detta syfte?!

Contributors

Blog Archive