Sunday, June 20, 2010

Jag ser en bar, jag ser en man, jag hör ett tjut - snart har helgen vecka 24 tagit slut

Veckans observationer:

Det ryktas att FRA har börjat använda Satanic Ubuntu.

Vintern är på väg.



Dom som kompenserat sin fulhet med personlighet, och nu uppfattas inte bara som fula utan också konstiga, sitter och lyssnar på skivor.

Agneta Fagervall-Olsen, livsbejakande tvåbarnsmor, med ett starkt engagemang i samhällsfrågor som kan gynna henne själv.

Mannen brukar ju förhålla sig minst sagt passiv inför hypade artister och album, men Oskar Linnros är ett undantag. Om man skriver textrader så som "Om du vore mer som mig, skulle jag gå ner på dig." förtjänar man all hype man kan få. Ni som köpt bort reklamen på Spotify missar tyvärr hans fina annons där - "Hej, det här är Oskar Linnros. Lyssna på min nya skiva på Spotify innan jag slår sönder hela stället."

"Ommadawn"
, en av världens skönaste plattor i ny version dök upp på Spotify i veckan. Credits: Mike Oldfield – acoustic bass, acoustic guitar, banjo, bouzouki, bodhrán, classical guitar, electric bass, electric guitars, electronic organs, glockenspiel, harp, mandolin, percussion, piano, spinet, steel guitar, synthesizers, twelve-string guitar and vocals.



Topp 5 bästa Clintan-rullarna har offentliggjorts:
1. Dollar-trilogin (1964-66)
2. De skoningslösa (1992)
3. Dirty Harry (1971)
4. Heartbreak Ridge (1986)
5. Örnnästet (1968)

Humorrevival: There´s something weird in the fridge today... En odödlig klassiker.

Veckans cover: José Gonzalés band Junip förädlar Bruce Springsteens redan magiska "The Ghost of Tom Joad". Joad är förresten huvudpersonen i Steinbecks roman "Vredens druvor", spektakulärt gestaltad av Henry Fonda på den vita duken 1940.

Oboy, Of Montreal kan sannerligen det där med att göra videos. Äntra Youtube, börja med "Wraith Pinned to the Mist and Other Things" och klicka er sedan redlösa i högermarginalen.



Och det kungliga bröllopet blev inte märkbart förstört av vuvuzelas.

Saturday, June 19, 2010

Odla med mig

I skrivande stund utspelar sig en urtida ondska i staden där jag bor - kronprinsessans bröllop. Man kan inte annat än förundras över pöbelns fascination över skådespelet i fråga. Det är så illa att både SVT1 och TV4 direktsänder eländet. Total misär.



Jag odlade därför mig klasshat genom att kika på Tony Richardsons diskbänksepos "Långdistanslöparen" ("The Loneliness of the Long Distance Runner") från 1962. Sällan har motståndet mot den utsugarmentalitet som inte bara det kapitalistiska systemet utan också monarkin står för skildrats tydligare.

Thursday, June 17, 2010

Dagens guldfisk vs silverfisk



Windows stavningskontroll gjorde mig uppmärksam på dagens guldfisk vs silverfisk: Varför är det så stor skillnad på 'kommandorad' och 'kommandoräd'?

Monday, June 14, 2010

Dagens guldfisk vs silverfisk

Varför är det så stor skillnad på 'förövare' och 'för övrigt'?

Sunday, June 13, 2010

There can be only one?


Fabio-look-a-liken Duncan MacLeod ställs mot en obegripligt fånig skurk.

Nu är det utrett: Världens sämsta film är "Highlander: The Source". Jag trodde inte det kunde bli löjligare än "Highlander 3", men det gick tydligen. Får "Highlander 2" att framstå som ett mästerverk. Vad hände med mottot "There can be only one"? Dvs de kunde ha fått räcka med den första filmen, den är ju bra på riktigt, mycket tack vare musik av Queen och riktiga skådisar som Sean Connery och den fantastiske Clancy Brown som skurk.

Sunday, June 06, 2010

Weekend update with MSGHSFHI

Det har kommit påtryckningar om att nyhetsflödet här på MSGHSFI inte håller samma tempo som andra högklassiga mediaplattformar. Det ska åtgärdas. Vad är då egetnligen som här hänt på sistone? En kortfattad summering av den senaste tidens världspolitiska händelser är på sin plats.

Leif GW Persson har haft en beef med Hasse Aro i direktsändning av "Efterlyst".


Mikael Segerström har visat var skåpet ska stå vad det gäller roast-standup, genom att säga sanningen till David Batra: "Du skulle kunna vara en svensk Idi Amin, om du bara fick chansen – men det får du inte, för att du är neger!" Kolla in tiden 1.30-2.30 här om ni inte tror mig.

"The Human Centipede" har haft premiär i USA. En ny höjdpunkt bland mänskliga kulturyttringar.

Nej tack, då ser jag hellre en fullängdare på den här.

Mannen har haft ett kort återfall i Q-Tip-video-missbruk. Är det rimligt att anta att man får tillgång till de här damerna bara man klär sig i glansig, svart poncho och cyklar BMX?

Apropå det så har Mannen har fått ett Wu-tang-namn. Det är, hör och häpna, "Quiet Specialist". Skaffa ett du också!

Mannen har lärt sig spela exakt som Philip Glass, enbart genom att följa den här instruktionsfilmen. Fantastiskt!

Spindlar på droger är fortfarande hysteriskt roligt.

Mannen förfasas över bruna maten-bloggen. Var det så där illa förr?

Kung Carl Gustav har skaffat en egen webbplats där han lägger ut bilder på sig själv. Uppskattas!



Den stipulerade tiden i det non-disclosure agreement som rådit mellan Mannen och GB Glass har gått ut. Jag kan nu öppet diskutera mina känslor inför det frågetecken som företaget lagt till, tillsammans med ett utropstecken, efter namnet på glassen Magnum Guld?! Jag känner uppbragdhet, på gränsen till ilska inför detta tilltag.



Mannen har börjat missbruka Bacardis färdigblandade mojito. Visst, det är inte som en bra, riktig mojito, men när fick ni en sådan senast på krogen?

MIA har fixat en mycket intressant video till "Born Free".

Det har avslöjats att Professor Longhair minsann inte alls har långt hår!

Och, slutligen - 2010 års badpojke är utsedd!

Contributors

Blog Archive