Thursday, May 11, 2006

Johan Lögn von Holstein

Hejja högerns kolumnister. Så här skriver Johan Stël von Holstein i Metro:

"Jag älskar all form av kultur, men jag är ju entreprenör, så jag jobbar som alla andra entreprenörer hela tiden. Alla dagar, dygnet runt, och det är svårt att få tiden att räcka till."


Detta är lögn och förbannad dikt. Johan och alla andra entreprenörer jobbar inte alls hela tiden. Måhända jobbar de mer än 8 timmar på dygn, men de jobbar INTE hela tiden. Alltså lögn.

"Inga avtalsreglerade arbetstider, inget fack, inga kollektivavtal, bara hårt jobb. Vill man överleva som entreprenör, och om man ska orka skapa jobb åt andra, gäller det att ligga i. Det är ju trots allt entreprenörerna som har byggt och bygger Sverige, och vi har inte råd med socialdemokrati (apropå fack och kollektivavtal)."


Mer lögner. Socialdemokratin har regerat Sverige i typ hundra år och det har i stort funkat tipptopp. Sverige är ett bra land att leva i, bättre än de flesta andra. Och ännu bättre var det före alla avregleringar.

"Det ironiska är att trots att man jobbar dubbelt så mycket som en anställd, så får man inget över. Allt går till skatt, skatt som bland annat finansierar alla fina kulturevenemang som man alltså inte har tid att gå på."


LÖGN!! Vadå "får inget över"? Det är väl klart man ser till att "få nåt över", det är väl det själva firman går ut på, eller? "Allt" går fan inte alls till skatt. Sverige har höga skatter, men inte går väl allt till skatt?

Contributors

Blog Archive