Monday, June 25, 2007

Mannen vs. H&M



Hej H&M

Jag skriver en artikel om ideal och skulle vilja fråga den som ansvarar för skyltningen några saker. Jag bifogar en bild på en typ av skyltdocka som ni använder i butiken på Hamngatan i Stockholm. Den föreställer en mager kvinnofi gur med bäckenet framskjutet och ryggen lutad ungefär 45 grader bakåt. Det är en relativt märklig ställning.

Mina frågor:
- Hur tänkte ni när ni beslutade er för att använda just den där dockan?
- Vilka kriterier utgår ni från när ni tar fram en ny skyltdocka?
- Tycker ni att den där dockan är representativ för kvinnors kroppar generellt?

Tacksam för svar,
------ ---------


Hej,

Tack för ditt mejl. Vi uppskattar mejl från våra kunder och tar till oss av både positiv och negativ kritik.

Skyltdockan är vårt redskap, en form av klädhängare som vi använder för att visa våra plagg. De ska ses som just klädhängare och inte som mänskliga ideal. Diskussioner förs ständigt, både internt och externt med våra leverantörer, om dockans storlek, utseende och position. Våra skyltdockor följer normal europeisk standard för vad som gäller i branschen. Vi har haft en ungdomsdocka som vi valt att ta bort på grund av att den var för smal. Den docka som visades i Expressen den 1 juni är en gammal docka som vi håller på att fasa ut. Vi har successivt under de fem senaste åren valt att köpa in skyltdockor som är större över axlar och höfter.

Vi vill ständigt utveckla och förbättra vårt arbete OCH VI TAR hänsyn till de synpunkter vi får. Tack för att du hörde av dig till oss. VI kommer ta med oss dina kommentarer inför framtida arbete.

Vänligen
Håcan Andersson, Informatör H&M Sverige

Contributors

Blog Archive