Sunday, September 07, 2008

Man kan inte tycka om allt, men man kan tycka om allt

Många uppmärksamma läsare har hört av sig och påpekat att det minsann är Creams "Sunshine of your love" som slaktas i Petters "Min klick" och inte nån jävla Sabbath-låt. Det stämmer. Tack.

Veckans namn: Gustav Kampendonk (tysk filmmanusförfattare)

Intressant: När jag var barn och slog på radion innan jag skulle sova på kvällen kunde man höra jazz, vanligen "Smoke rings" med Leif "Smoke rings" Anderson. I dag kan man istället, på P4, höra exakt den musik som jag tyckte var bäst när jag var barn, dvs heavy metal från tidigt åttiotal i programmet "Dist". Intressant utveckling. Programmet slogan är förresten briljant - "Dist - Gör ditt liv lite tyngre".


Bild utan relevans.

Observation: Filmen "Cellular" heter "Final call" på svenska.

Bortslösat: Utbildningsradion sänder television i SVT1 klockan 09-12 på vardagar. Vem fan kollar på tv då?

Schysst: Den riktiga Björn Gustafson får vara med i ”Höök”. Han med bara ett "s" ni vet, Dynamit-Harry. Synd dock, att det är en sådan skitserie.

Gulligt: Att Marta har dragit på sig Umeå-dialekt.

Månadens dummaste: Nämndemannen i Arboga-fallet som uttalade sig till pressen. Hur dum i huvet får man vara? (Journalisten som ringde upp verkar inte så upplyst heller.)

Veckans inrikespolitiska analys:
- Jan Björklund ljuger. Vad mer är nytt?
- Socialminister Göran Hägglund sänker skatten för pensionärer med 68-200 kronor. Han tycker 200 kronor är mycket pengar. Lever karln i samma verklighet som oss andra?
- Borgarregeringen skatten för de som jobbar, så att de som inte jobbar ska ha en "morot" att klättra ned från sofflocket och anstränga sig för att söka jobb. Det är uppenbart att ingen i den där regeringen någonsin har varit arbetslösa, och upplevt den skillnad i inkomst och det sociala stigma som det innebär att vara arbetslös. Jag känner fan ingen som inte hellre jobbar än är arbetslös, och även om de finns sådana människor som känner så, så är de förmodligen inget som några pengar i världen ändrar på.
- Och när man börjar bli som mest less på det här snacket om morötter, då kommer borgarna med idén att ge MER pengar till det landsting som har kortast vårdköer. Det är nästan så man tror att de inte vill vinna valet. Det är bra det, för det vill inte jag heller att de ska göra.

Contributors

Blog Archive