Saturday, November 29, 2008

Vad är det egentligen som händer?

Något är seriöst fel. Stockholms Stads Bostadsförmedling AB SÄNKER åravgiften för sin bostadskö med 25 kronor. De verkar inte ha fattat nånting om hur dagens samhälle fungerar. Det är såklart meningen att de ska HÖJA avgiften. Men säg ingenting.

Ridley Scott ska regissera en film som bygger på sällskapsspelet Monopol. Lasse Hallström ska regissera en film som bygger på Fia med knuff. Steven Spielbergs nästa bygger på Finns i sjön.

TV6 lanserar programserien "Erik & Mackan: Snygga och smärta" med orden "Erik och Mackan ska bli fitta som Pitt". Det var ju lite roligt. Dock tycker jag trenden med programledare som tränar som en del av sin show (Belinda Olsson, Ragnar Dahlberg, Lotta Bromé med flera) känns lite larvig. Det är ju ganska mycket lättare för dem att motivera sig än oss andra. Större grupptryck med miljonpublik eller hur?

27/11 intervjuades ekonomiprofessorn Jeffrey Sachs i P1´s Studio Ett. Det finns att lyssna på här. Om det är så att han har så mycket makt som det påstår så kanske det finns ett visst hopp för världen.

Mannen har beslutat att hans nästa husdjur, oavsett art, skall uppkallas efter Ture Björkman, skurken i ”Skrot-Nisse och hans vänner”.

Alla flickor ska vaccineras mot Humant papillomvirus. De borde även vaccineras mot Humant papagojvirus.

Konstnären Chiara Albertoni ställer ut i Umeå. Jag har lite svårt att greppa att bilder som denna verkligen är en oljemålning.



Brunskjortorna på Timbro föreslår företagsdagis, och jag påminns om något CRB skrev i Nöjesguiden nyligen: "Dagens nyheter har öppnat en barnavdelning där de anställda kan lämna in sina barn på morgonen. Där kan barn leka och skriva medan pappa redigerar och mamma skriver ett kåseri. Avdelningen kallas På Stan."

Veckans bästa felhörning: Jag uppfattade refrängen på Molotov Jives "Paint the city black" som "Pay to see you cry".

Kilopriset på vit tryffel är i nuläget 95 000 kronor och människor fiser i snitt 15 gånger varje dag.

Contributors

Blog Archive