Thursday, February 26, 2015

London 2014 - Dag 6

Sista dagen i London. Alla ba "Neeeej, mer foton tack!" Jag ba "Nej, det här är de sista".

En del tunnelbanestationer har sådana här härliga dubbeldörrgrejor, så att det ska vara lite svårare att ta livet av sig. En fin signal till medborgarna.

Så nu skulle det bli Westminster Abbey alltså. Kön tog bara typ 40 minuter.


Det var såklart fotoförbud inne i Westminster Abbey. Och den här broschyren som man fick var ganska obegriplig. Det finns siffror utsatta, men ingen förklaring för vad siffrorna betyder. Aha, det är nån slags audioguide. Men hur vore det att ha info skriftligt också? Äh, jag är lite skadad sedan jag jobbade på museum.

Vid Parliament Square igen. Varför i hela världen står Mandela staty här? Är det Dolda kameran eller?

Vad är det där för tråkig gubbe nu igen? Ser tjock och lite efterbliven ut, men var tydligen värd en staty mitt i smeten.

Nu har jag plötsligen tagit mig till Soho Square. Jättejätteskabbig dansk (!) staty av Charles II. Härifrån gick jag ned längs Greek Street och åt världens godaste macka (med chips såklart) på Valentino Cafe.
Forbidden Planet, tre våningar nördbonanza. Men lite märkligt att det bara verkar finnas en sån här butik i den här stan.


Om man vill bygga en egen.Chinatown. Nån lustig kines mumifierad?

En flaskan Evian kostade 1,98 vid Parliament Square. En exakt likadan flaska kostade 0,42 i Chinatown. Märkligt.

Herr Skakspjut står mumifierad på Leicester Square. Fräck fontän också, som sprutar vatten i nån slags mystisk takt. Akta er.

Trocadero är en ö vid Spaniens sydkust där det var ett slag mellan fransmän och spanjacker 1823. Sedan dess har man döpt allt möjligt efter ön.

Bättre vinkel på Piccadilly Circus denna gången.

Waterstone´s Piccadilly är en av världens största bokbutiker, 6-7 våningar nånting. Så stor att jag var tvungen att köpa en bunt själv när jag var där. Jag gillar också grejen att ha bekväma soffor som man kan läsa böcker i, istället för att köpa dem. Kundservice?

Minnesstaty över Edith Cavell vid National Portrait Gallery, St Martin's Place. Hon hjälpte allierade soldater fly genom Belgien under första världskriget, och avrättades av tyskarna.

Mitt livs dyraste sushi, på Eat Tokyo, Whitcomb Street. Men den var riktigt, riktigt bra.

Det var inte så smart att flyga hem 06.40. Det blev mest effektivt att hålla sig vaken hela natten, nickade till bara en timma eller så. Men bisarrt att så många människor kan springa omkring som de gör här så tidigt på morgonen. Ungefär samma puls typ 05.00 som fredag kl 17 på Stockholms central.


The End. Som dom säger i England.

Tack för att du läst.

Contributors

Blog Archive