Sunday, January 11, 2009

Strålar och stålar



Veckans hjälte: Täppas Fogelberg. Nu är Sveriges bästa programledare åter igen anmäld av sina lyssnare, denna gång inte till granskningsnämnden, utan till handikappombudsmannen.

Jag tycker visserligen det är obehagligt att människor mår dåligt, men nu är det ju, vad jag förstår, så att det inte är vetenskapligt bevisat att det finns elöverkänslighet. I FASS står det så här "Mängder med undersökningar har gjorts där man utsatt individer för omväxlande påverkan/icke påverkan av elektromagnetiska fält (utan att individen vetat om elektriciteten varit på eller av). Vid dessa undersökningar har man inte kunnat påvisa något samband mellan påslagen elektricitet och besvär."

Intressant är också att det nästan aldrig är 30-åriga elektriker/ingenjörsutbildade män som blir allergiska mot el, utan nästan alltid kvinnor över 50 år som inte kan skilja på en mobiltelefon och brödrost.

Täppas lackade ur på dessa strålkärringarna den där veckan och sa bland annat att elöverkänsliga är "humorlösa personer som tycker att lidande är en form av njutning" och "hypokondriker som vill ha kontroll på sin omgivning". Stor humor.



Veckans antihjälte: Margot Wallström

Jag nämnde just i en diskussion att jag inte har förtroende för Mona Sahlin. Hon känns inte trovärdig. Då nämnde jag också att Margot Wallström verkar vara en bättre partiledare, med mer pondus och rent av intelligent, för att vara sosse alltså. Tillåt mig att ta tillbaka detta. Expressen har i veckan berättat om det obegripliga svineri Margot ägnar sig åt i Bryssel. Vad är fel i den här människans hjärna?

- Avgångsvederlag på 5 miljoner. Det är alltså en peng som man får för att man slutar på sitt jobb. Varför får man betalt för att SLUTA jobba? Helt sinnessjuk.
- Pension på 1,2 miljoner per år när hon drar sig tillbaka. Må så vara, men summan är ju bisarr.
- 237 680:- i lön varje månad. Sinnesjukt.
- 55 000:- i ytterligare bidrag varje månad, bland annat 35 000:- för dubbelt boende (LOL!), 3600:- i barnbidrag för sin yngste son (vanliga dödliga får 950:-), 5000:- i "utbildingsbidrag" för sin vuxne son (?!) och 1700:- för att hennes make är arbetslös!

Vad fan är det här egentligen? Det påminner ju om hur folket tvingades försörja adeln under medeltiden. Och hon är alltså en av Socialdemokratiska arbetarpartiets ledare? Kan hon inte avsäga sig denna orgie i lyx och arbeta för dessa avskaffande?

Sverige betalar årligen 26 miljarder för att vara med i EU. Inte undra på att vi bara får hälften tillbaka om vi ska försörja ett helt hov av Margot-personer.

Contributors

Blog Archive